Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Вагнерівцям” видають білоруські паспорти з новими іменами: навіщо

Військові російського ПВК “Вагнер”, які наразі знаходяться у білорусі, створюють “нові біографії”. Вони стають громадянами цієї країни з іншими іменами, ніяк не пов’язаними з перебуванням у лавах злочинної організації. Навіщо це робиться? 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на інтерв’ю, яке дав відомий білоруський  опозиціонер, керівник Народного антикризового управління Павло Латушко  польському виданню РАР, нові “чисті” паспорти нададуть можливість “вагнерівцям” вільно перетинати кордони ЄС  для здійснення диверсій і терактів.

Крім того, за словами Латушка, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко, був би не проти залишити бойовиків при собі, але в нього бракує фінансів для їх утримання.

Таким чином, частина з “вагнерівців” полетить до Африки, частина – перейде на контракти з Міноборони росії, а інші звільняться зі служби чи залишаться у Білорусі.

Раніше Інформатор писав про те, хто воює в Україні в ПВК “Вагнер” та про те, що пригожин виведе вагнерівців з України і відправить в Африку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору