Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пригожин планує “згорнути” діяльність ПВК “Вагнер” в Україні і відправити їх в Африку

Засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин збирається відмовитися від подальшої участі в бойових діях проти України. Ймовірно, покинути нашу територію його найманці можуть вже після завершення боїв за Бахмут, але можуть затриматися і на півроку. Далі злочинці хочуть відправитися воювати в Африку.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на знайомі із ситуацією джерела. Африка має стати новим полігоном для діяльності терористів. Про це вже свідчать самі оголошення від «вагнерівців», у яких вони намагаються хоч якось набрати собі гарматного м’яса, – передає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

«Пригожин, якого безпековий і політичний істеблішмент (Росії) розглядає як зростаючу загрозу, бореться з нестачею живої сили і боєприпасів в Україні після того, як йому заборонили вербувати людей у в’язницях, які є його основним джерелом рекрутів, і позбавили постачання», – зазначили в Bloomberg.

Джерела зазначають, що найманці ПВК й досі не полишають спроби захопити Бахмут в Україні. Водночас, на це вже пішли місяці спроб, купа техніки, боєприпасів та особового складу. Тижнями представники «Вагнера» скаржилися, що їм не постачають необхідні припаси та озброєння. Після цього Пригожин особисто визнав, що після завершення битви за Бахмут його ПВК доведеться скоротити масштаби своїх операцій в Україні та «перезавантажитися».

Співрозмовники видання кажуть, що операції в Африці можуть скоро стати ключовими для Пригожина. Війна в Україні стала занадто складною для його сил, і він має значно більше втрат, ніж успіхів.

Уже також з’являються оголошення, у яких ведеться набір майбутніх «вагнерівців» на майбутнє. Зокрема пропонується піти воювати на 6 місяців в Україну та на 9-14 місяців в Африку. Є уточнення, що бажаючи відправитися в Африку поки що будуть зараховані в резерв. Можливо, він боїться що в Україні їх просто винищать, і нікому буде їхати в теплі краї.

Діяльність ПВК «Вагнер»

Нещодавно Інститут вивчення війни випустив новий аналіз ситуації на фронті в Україні. Зокрема, за наявним прогнозом, «Вагнер» може втрати більшу частину своїх найманців-в’язнів уже в найближчі тижні. Справа в тому, що в них закінчуються шестимісячні військові контракти. За ними їх мають помилувати та звільнити. Оскільки вже деякий час нове гарматне м’ясо «вагнерівцям» набирати не дають, то подібна ситуація призведе до скорочення й без того обмежених ресурсів терористичної ПВК.

Водночас, Пригожин продовжує зміщувати акценти в бік Африки, при цьому влаштовуючи показові заяви. До прикладу, він написав листа Блінкену з пропозицією профінансувати «проєкт» ПВК в Африці. Звичайно, брехня стосується начебто створення безпечної Африки, але «вагнерівці» вміють тільки нищити та вмирати.

Раніше Інформатор повідомляв про загибель біля Бахмуту 21-річного командиру підрозділу ЗСУ з Дніпропетровської області. Також ми писали про бійця, який пролежав 42 дні в підвалі Бахмуту, серед загиблих побратимів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору