Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі планують відкрити дитячі садочки

З 1 березня, для підготовки дітей до першого класу у Кривому Розі відновлені заняття у 12 садках та 65 школах, де є укриття. Також планують, щоб з 15 квітня деякі дитячі садочки експериментально запрацювали у режимі чергових груп. А з 1 вересня, якщо безпекова ситуація буде стабільною, відновлять навчання в режимі офлайн школи. 

Повідомляє Рада оборони міста, – передає Інформатор.

Вже 102 заклади освіти мають дозвіл від ДСНС на використання сховищ – це обов’язкова умова, для відвідування шкіл і садочків офлайн. Закінчуються ремонти ще 46 укриттів.

“Це не просто – “стільчики поставити”. Це електропроводка, вентиляція, санвузли та багато іншого – сховища укомплектовуються всім необхідним для перебування дітей. Також треба розуміти, що не кожна будівля школи чи дитсадка була спроєктована так, щоб мати сховище – так, у такому великому районі як Саксаганський, в жодному дитячому садочку немає можливості створити укриття. Коли вони будувалися ніхто і припускати не міг, що в 21 столітті ворог може бомбардувати мирні міста. А заняття можуть проходити лише там, де є укриття і кількість дітей не перевищує кількість місць у укриттях, та виключно з письмової згоди батьків”, – розповідає Олександр Вілкул.

Вигляд укриття в садочку

Облаштовані спальні місця в укритті садочку

Раніше ми розповідали, де школярі можуть завантажити підручники для навчання. Також ми писали про те, як у Кривому Розі працюють басейни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору