Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізькі учні повертаються за парти, а діти у садочки

Через збільшення відставні від Кривого Рогу до ліні фронту та покращення безпекової ситуації у Кривому Розі, після новорічних канікул дітям дозволять офлайн навчання в школах, дитячих садочках, ДЮСШ, Палацах культури і музичних школах.  

Про це заявили на брифінгу у Раді оборони міста, – передає Інформатор.

“Зараз у Кривому Розі безпекова ситуація нічим не гірша, ніж, наприклад, у Києві. Тобто, залишається лише загроза ракет та дронів-камікадзе, ну у нас ще далекобійного РСЗО типу «Смерч» та «Торнадо». Тому, я пропоную зробити як в Києві – після новорічних канікул дозволити школам, дитячим садочкам, ДЮСШ, музичним школам, Палацам культури та іншим закладам перейти в режим офлайн”, – йдеться у зверненні Олександра Вілкула.

Але навчання дозволять лише в тих закладах, які облаштовані укриття. І лише на кількість дітей та працівників, що не перевищує кількість місць в укриттях.

Вибір форми навчання будуть обирати за допомогою голосування у кожному класі окремо.

“При цьому, кожний окремий заклад чи клас самостійно вирішують який режим роботи обрати – онлайн чи офлайн, шляхом реального голосування батьків. При чому з підписами. Ви будете мати можливість висловити свою думку, але й взяти на себе відповідальність. Керівникам шкіл та інших закладів прошу почати підготовку до очного навчання. Багато що треба зробити, враховуючи, що багато шкіл та садочків були переобладнані під перебування переселенців”, – повідомив Вілкул.

Раніше ми розповідали, де школярі можуть завантажити підручники для навчання.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору