Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Маніяки, гвалтівники та навіть канібали: хто воює в Україні у ПВК “Вагнер”

Якщо донедавна до лав ПВК “Вагнер” вербували “простих” зеків, які відбувають покарання за нетяжкі злочини, то тепер до кадрового резерву “елітного” підрозділу найманців зараховують серійних вбивць, кілерів та бандитів. Всі вони вхопилися за шанс вийти з в’язниці, вирушивши на війну в Україну, який надає криміналітету “кухар путіна” Євгєній Пригожин.

Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, розповість про найбільш яскравих представників цього доблесного контингенту.

Скопиньский маніяк

Віктор Мохов, який здобув популярність як “Скопінський маніяк”, викрав двох неповнолітніх дівчат і протягом трьох з половиною років утримував їх у своєму підвалі під Рязанню. Він знущався зі своїх жертва, бив та ґвалтував. Одна з них встигла за цей час народити трьох немовлят, яких покидьок відносив на сміттєзвалище.

Відсидівши у колонії 17 років, навесні 2021 року Мохов вийшов на волю і навіть встиг стати героєм документального фільму Ксенії Собчак. На питання, чи вважає він себе хорошою людиною, насильник заявив: “Ну, оступився трошки, з ким не буває?”

Але невдовзі Мохов знову загримів за ґрати, куди потрапив через підозру у приховуванні вбивства. Вербувальники з “Вагнеру” можуть легко знайти його у СІЗО, де професійний злочинець за рішенням суду перебуватиме до лютого 2023 року з перспективою пролонгації терміну.

І хоча вік у скопинського маніяка вже непризовний (70 років), за рівнем активності та агресивності він здатен дати фору більш молодим. Так, спілкуючись із Собчак, він заявив, що одній з його жертв потрібно “допомогти” зачати дітей, оскільки після ув’язнення вона більше не народжувала. Крім того, Мохов поділився бажанням зустрітися з іншою викраденою дівчиною, після чого намагався додати її до друзів у соцмережі “ВКонтакті”. Зрештою дівчині та її родині довелось надати держзахист. Словом, цілком достойний кандидат на включення до одного із загонів “Вагнеру”.

Ховрінський маніяк

На відміну від попереднього персонажа Ховрінський маніяк (більшість своїх злочинів вчинив у районі Москви – Ховріно) перебуває у самому розквіті сил. Владіміру Бєлову лиш 51 рік, а сидіти йому довічно. Загальний тюремний стаж – 26 років. Вперше був засуджений за розбійний напад та вбивство у 21 рік.

До довічного ув’язнення був засуджений у 2003 році за скоєння тяжких та особо тяжких злочинів і відбуває покарання в колонії особливого режиму в Оренбурзькій області – “Чорному дельфіні”. За твердженнями слідчого, на рахунку маніяка близько 80 вбивств. За словами самого Бєлова, він “вбивав кожного дня”: разом із подільниками завдавав жертвам смертельних травм та відбирав коштовності.

Проте головним мотивом серійного вбивці був зовсім не меркантильний інтерес. Як він зізнався на допитах, найбільше йому подобалося позбавляти своїх жертв життя. Ба більше, якось маніяк заявив, що якщо йому колись вдасться вийти на волю, то знову вбиватиме.

Як пише російське пропагандистське видання МК, Бєлов вже написав заяву до ФСБ та ФСВП про бажання вирушити на війну. У молодості він професійно займався біатлоном, завжди намагався підтримувати форму. Тож, своєю перевагою називає досвід володіння зброєю та вміння влучно стріляти.

Ватажок банди викрадачів та вбивць бізнесменів

Ігор Двінянін – ще один злочинець, який за даними росЗМІ, написав заяву до ПВК “Вагнер”. Він один із ватажків банди викрадачів, що полювали на бізнесменів та їхні родини. За звільнення людей бандити вимагали від $500 000 до €3 млн. При цьому навіть отримавши викуп за викрадених, їх все одно вбивали.

Жертвами злочинців ставали заможні люди, яких вони вистежували на стоянках торгових центрів преміумкласу, оцінюючи на вигляд і наявність дорогого автомобіля.

Угруповання орудувало в Москві та Підмосков’ї з 2008 по 2013 рік. А у 2017 році Двінянін разом із ще одним ватажком Дмитром Леоновим був засуджений до довічного ув’язнення за вбивства (на рахунку банди 18 жертв), викрадення та розбої.

Двінянін – уродженець Донбасу, і цим мотивує своє бажання вирушити на війну. “Якщо дадуть нам автомат, соромно за нас не буде”, – цинічно заявив він журналістам.

І канібали…

Пригожин завербував з російських в’язниць вже близько 30-40 тисяч ув’язнених. Про це розповіла правозахисниця, голова Фонду “Русь сидящая” Ольга Романова YouTube-каналу “Популярная політіка”.

За її словами, засновник “Вагнера” пропонує воювати проти України злочинцям, які грабували, вбивали та ґвалтували людей. Романова стверджує, що серед них є навіть маніяк-канібал, який відбував покарання в одній з в’язниць у російському місті Саратов.

“Беруть всі статті, але перевагу віддають вбивцям і тим, хто займався розбоєм і грабунком. Також добре котуються ті, хто потрапив до в’язниці за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. І ось зараз стали брати вже людей, які засуджені за ґвалтування, але їх в окремий загін. Ми знаємо дві історії з Саратовських зон, з жахливих абсолютно зон, там одна є дуже специфічна. Звідти взяли маніяка, у якого, так би мовити, в портфоліо канібалізм. Він теж поїхав на війну”, – розповіла правозахисниця.

За оцінками розвідки США, в Україні воюють 40 000 російських злочинців. ПВК “Вагнер” фактично використовує їх як смертників. Виживають одиниці, з яких знімають усі, навіть найтяжчі, судимості і відпускають на волю. А там можна і в Думу обиратися, щоб потім у комітеті з правоохоронної діяльності чи з питань сім’ї та молоді працювати. П-перспектива!

Раніше Інформатор писав про те, що у Херсоні росіяни облаштували катівню в адмінбудівлі поліції.

 

Нагору