Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Наступна зупинка – москва”: ПВК “Вагнер” захоплюють російські міста

23 червня виникла гостра ескалація конфлікту між ватажком “Вагнер” та російським відомством. Пригожин повідомив про атаку на його приватну військову компанію і поширював відеозаписи з наслідками цього удару. Він фактично звинуватив міністерство оборони росії в організації нападу. У своїй заяві після ракетного удару на ПВК “Вагнер” Євген Пригожин висловив намір розправитися з військовим керівництвом рф. Таким чином, він фактично оголосив про початок перевороту в країні-терористці.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

Пригожин закликав всіх не чинити опору, оскільки будь-які протидійні дії будуть сприйматися як загроза. За його словами, найманці планують знищити всі блокпости на своєму шляху та будь-яку авіацію, що наближатиметься до них.

Зранку, 24 червня російські ЗМІ повідомляли, що ПВК “Вагнер” захопили Ростов. Там захоплено штаб Південного військового округу, будівлю МВС та інші будівлі. Те саме готують у Воронежі.

У в’язку з подіями, які відбуваються на росії, у Воронезькій області почали перекривати траси. А на в’їздах утворюються затори.

“Рух трасою М-4 “Дон” у Воронезькій області закрито з 464 по 777 км”, – повідомив губернатор.

На росії перекривають дороги

Затори у Воронезькій області

Представництво ПВК “Вагнер” заявило, що вже контролює всі військові об’єкти у Воронежі. Місцева влада тільки нещодавно оголосила там контртерористичні заходи. Також у Пригожина заявили, що місцеві представники армії рф переходять на їхній бік.

Відповідні заяви публікують російські псевдоЗМІ та самі “вагнерівці”. Зокрема, з’явилося повідомлення від “Вагнеру” про те, що всі військові об’єкти Воронежу захоплені. Крім цього, начебто місцеві військові добровільно переходять на бік повстанців.

Деякі псевдоЗМІ рф підтверджують ці заяви. Більш того, вони прямо зазначають, що терористи “Вагнера” зайшли в місто “без спротиву”. Таким чином, це вже друге місто, яке росія здала “Вагнеру” всього за одну ніч та ранок. Першим на черзі був Ростов-на-Дону.

Цікаво, що всього декілька годин тому у Воронежі ввели режим контртерористичної операції. Дороги до міста планували перекрити і нікого не пускати. Схоже, щось пішло не за планом, і “вагнерівці” без проблем потрапили в місто. Водночас, наразі підтверджень у вигляді фото чи відео немає, а російська влада та державні псевдоЗМІ очікувано мовчать про ситуацію в місті.

Повідомлення від ПВК “Вагнер”

Терорист Гіркин припускає, що наступною зупинкою для ватажка ПВК “Вагнер” буде москва.

Повідомлення від терориста Гіркіна

Також в мережі вже з’являються карти, на яких зображені території росії “захоплені” ПВК “Вагнер”.

Тим часом, не варто забувати, що ПВК “Вагнер” – це також ворог.

 

Олена Шевченко

Нагору