Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В боях за незалежність України загинув батько трьох дітей з Кривого Рогу

В боях за свободу та незалежність України загинув кріпильник шахти «Покровська» КЗРК Андрій Іванович Беркун. Це сталося 26 серпня 2023 року поблизу селища Кліщіївка Донецької області. Загиблому було 48 років.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу КЗРК, Андрій Іванович Беркун народився 17 грудня 1975 року в селі Земне Петрівського району, закінчив школу, відслужив в армії, почав працювати.

Останнє місце його роботи – дільниця нарізних робіт №6 шахти «Покровська». За цей час проявив себе відповідальним та сумлінним трудівником, професіоналом своєї справи. Про це свідчить чимала кількість відзнак, якими він був нагороджений. Зокрема, у 2010 році гірника було відзначено Грамотою Міністерства промислової політики, у 2016-му та 2020-му – Грамотою та Почесною грамотою виконкому Криворізької міської ради. Андрій Беркун користувався заслуженою повагою як серед колег, так і керівництва.

12 січня 2023 року, під час повномасштабної агресії рф проти України, Андрія Івановича було призвано до лав Збройних сил України. Він мав велику родину, тому понад усе хотів вигнати російського окупанта з українських земель та повернутися до своїх рідних. Ніс службу розвідником-санітаром 1-го розвідувального відділення 3-го розвідувального взводу 1-ої розвідувальної роти розвідувального батальйону. Отримав звання сержанта військової частини А4010.

26 серпня, виконуючи свій військовий обов’язок та беручи участь в обороні держави й стримуванні збройної агресії російської федерації, він загинув в районі селища Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

Без чоловіка залишилася дружина Олена Вікторівна, без батька – доньки Ярослава, Вероніка та син Денис. 

Інформатор висловлює свої щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

Раніше Інформатор писав про те, що в боях за незалежність України загинув ветеран АТО з Криворізького району та про те, що на війні загинув зірка серіалу “Кріпосна” Олексій Хільський з Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору