Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

П’яну 10-річну дівчинку знайшли без свідомості на вулиці у Дніпропетровській області: як відреагувала мати

Те, що алкоголь для дітей є отрутою, яка може привести навіть до смерті, знають усі. Але заборонений плід особливо смачний. Тому, бажаючи казатися дорослими та користуючись поганим прикладом батьків, деякі дітки пізнають його смак вже у дуже ніжному віці. Тим більше коли старші потурають формуванню цієї поганій звичці.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на лікаря виїзної бригади швидкої допомоги Оксану Крепську, 27.08.2023 року, ввечері на території Покровської сільської ОТГ на дитячому майданчику односельці побачили групу дітей в неадекватному стані. Одна дитина була без свідомості, інші з різким запахом алкоголю.

Люди викликали екстерену медичну допомогу. Бригада, яка приїхала на місце події, знайшла дівчинку 10 років, без свідомості, від якої поширювався аналогічний алкогольний запах.

Відзначимо, що поруч на майданчику знаходилася й мати пацієнтки ще з однією малолітньою дитиною. Пояснити, що трапилося з її донькою, мати не змогла, оскільки вона сама поводила себе не зовсім адекватно і від неї також тхнуло алкоголем. Жінка заважала бригаді ЕМД надавати своїй же дитині медичну допомогу, до того ж в агресивній формі. Вимагала, щоб медики дали їм спокою та поїхали геть.

Розуміючи, що дії матері несуть загрозу здоров’ю та життю дитини, фельдшерка викликала наряд поліції. Тільки після того, як поліціянти всадили матір до свого автомобіля, медики змогли надати дівчинці екстрену медичну допомогу.

Для промивання шлунку не було умов, тому бригада поспішила госпіталізувати малолітню пацієнтку в реанімаційне відділення нікопольської лікарні. Стан дитини кваліфікований, як важкий. Матері коло дівчинки не було. Надалі вже іншою бригадою Нікопольської СЕМД дівчинка була транспортована у Дніпро, до Регіонального медичного центру родинного здоров’я.

Завдяки професійним діям медичних працівників усіх ланок стан дитини значно покращився.

Матір’ю дівчинки займалась поліція. Як з’ясувалось, подібна ситуація з цією ж дитиною траплялася й раніше. Її не раз бачили в стані алкогольного сп’яніння. Про цю сім’ю медики повідомили у відповідні служби.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області 10-річна дитина отруїлася алкоголем та про отруєння грибами 2-річної дитини.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору