Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мобілізація в Україні: чи буде додатковий призов

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що змін у мобілізації не очікується. Він не заперечує, що в Україні можуть почати додатково призивати на військову службу. Але це будуть робити за нормами, які затвердили 24 лютого 2022 року.

Про це він сказав в ефірі Українського радіо, – пише Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

“Змін до мобілізації не треба очікувати. Наша мобілізація почалася 24 лютого 2022 року. В перший день початку військової агресії були прийняті всі відповідні рішення Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України, було проведено засідання РНБО, потім Верховна Рада проголосувала всі відповідні нормативно-правові акти, зокрема, що стосуються мобілізації. У нас жодного дня мобілізація не припинялася, але вона відбувається з урахуванням необхідності хлопців і дівчат, яких треба призвати для виконання тих чи інших завдань, ми спокійно робимо цю справу. Вже відпрацьовано не перший етап мобілізації, ґвалту не треба підіймати, тому що все йде за планом, який на сьогодні є”, – пояснив Данілов.

За його словами, за необхідністю додаткових сил звертаються військові. Однак військовослужбовців бережуть, тому призиватимуть рівно стільки, скільки необхідно для виконання завдань.

Раніше ми писали, яка область першою посилила мобілізацію. Також ми повідомляли, яка черга мобілізації наразі діє в Україні.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Нагору