Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні перша область посилила мобілізацію

У Харківській області посилять мобілізаційні заходи, що в своїй промові раніше вже анонсував президент України Володимир Зеленський. Для цього планується налагодити співпрацю між владою, військкоматами та правоохоронцями.

Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Роман Семенуха, – повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

Зокрема, він зазначив, що мобілізацію в регіоні планується посилити з метою виконання планів, поставлених державою. Задля цього Харківська ОВА посилює співпрацю з регіональним центром комплектування та соціальної підтримки.

Учасники міжвідомчої наради обговорили кроки співпраці між органами. На зустрічі були присутні:

  • т.в.о начальника Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • представники територіальних управлінь СБУ;
  • представники територіальних управлінь ДБР;
  • представники територіальних управлінь Національної поліції;
  • представники територіальних управлінь районних ТЦК;
  • голови районних військових адміністрацій та громад регіону.

Мобілізація в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні запроваджена загальна мобілізація. Востаннє її дію разом із воєнним станом продовжували 27 липня – до 15 листопада 2023 року. А президент України Володимир Зеленський підписав відповідні закони 17 серпня.

Також Територіальні центри комплектації та соціальної підтримки (військкомати – ред.) до середини осені мають отримати доступ до низки державних реєстрів. Серед яких будуть реєстри Мін’юсту, Міністерства внутрішніх справ, Центральної виборчої комісії та прикордонної служби. Про це вчора повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

В Україні можуть запровадити також альтернативну мобілізацію і готують новий законопроєкт, який пропонує мобілізовувати військовозобов’язаних не тільки на фронт, а й на роботи, що мають оборонний характер.

Раніше Інформатор писав про те, хто зі студентів має право на відтермінування від призову та про те, що робити, якщо мобілізованого відправляють на фронт без підготовки.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору