Приготуйте смачні поживні котлетки з кабачків з додаванням гречки. М’яса для цього рецепта не потрібно, тож котлетками можуть смакувати і вегетаріанці, і ті, хто постує.
Гречку краще взяти«зелену», тому що у котлеток буде ніжніший смак та обов’язково додати майоран, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Кабачки – 600 г
- Крупа гречана несмажена – 100 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 300 мл
- Крохмаль картопляний – 3 ст. л.
- Кунжут білий – 50 г
- Паста томатна – 0.5 ч. л.
- Панірувальні сухарі
- Олія соняшникова – за смаком
- Приправа карі – 0.5 ч. л.
- Майоран – 0.5 ч. л.
Спосіб приготування:
Викладіть у каструлю гречану крупу і крупно натерту моркву. Залийте гарячою водою, додайте сіль, карі й майоран. Варіть, поки гречка не вбере всю воду (приблизно 10-15 хвилин). Після приготування накрийте кришкою.
Кабачок натріть на крупній тертці й посоліть. Залиште на 15 хвилин. Після закінчення цього часу добре відтисніть з нього сік.
Цибулю дрібно наріжте, можете обсмажити, але не обов’язково.
Змішайте гречку і моркву з кабачками й цибулею. Також додайте картопляне борошно, кунжут і томатну пасту. Приправити все на бажання перцем.
Сформуйте з маси невеликі котлети. Обваляйте їх у панірувальних сухарях і обсмажте на олії. Також їх можна запекти в духовці на змащеному олією деці.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат з помідорів з медом. Писали, як приготувати смажений маринований перець з часником на зиму та заправку для перших страв.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок