Серпень – пора різноманіття всіляких помідорів. Червоні, рожеві, жовті, вони відрізняються нюансами смаку, але всі дуже корисні. Бажано вживати їх сирими у салатах та закусках.
І коли звичайні салати вже наскучили Інформатор пропонує приготувати салат з помідорів під медовим маринадом.
Продукти
- помідори – 3 шт.;
- червона цибуля – 1 шт.;
- базилік – 1/2 ч. л.;
- орегано – 1/2 ч. л.;
- часник – 2 зубчики;
- мед – 1/4 ч. л.;
- винний оцет – 1/2 ч. л.;
- петрушка – 1 пучок;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- сіль – ½ ч. л.
Приготування
Нарізаємо помідори на кільця завтовшки 1 см. Солимо і посипаємо чорним меленим перцем кільця помідор, відправляємо в холодильник на 5-10 хвилин.
Нарізаємо тонкими кільцями червону цибулю, заливаємо холодною водою. Для заправки змішуємо в чаші оливкову олію з базиліком, орегано та винним оцтом.
Подрібнюємо на дрібній тертці часник, разом із медом викладаємо у заправку, перемішуємо.
На тарілку викладаємо внахлест кільце помідора і кільце цибулі чергуємо.
Кладемо на помідори та цибулю заправку. Шинкуємо петрушку, посипаємо салат.
Відправляємо салат на 10 хвилин у холодильник. Страву варто вживати холодною, так вона краще розкриває нотки смаку заправки та овочів.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати торт з кабачків та помідорів під часниковим соусом та про те, як приготувати зелені помідори “Кобра”.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова