Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпрі діяв агент російського генштабу, який коригував ракетні удари по місту: як його покарали

У Дніпрі діяв резидент (координатор) агентурної мережі головного управління генштабу зс рф (відомого як гру). Зрадник створив власну агентурну мережу, яка с початком повномасштабного вторгнення корегувала ракетні удари по місту. Злочинців затримали.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБ України у Дніпропетровській області, слідство встановило, що ворожим агентом є місцевий житель, який ще на початку повномасштабного вторгнення рф був завербований кадровим співробітником воєнної розвідки країни-агресора.

Тоді він отримав завдання сформувати власну агентурну мережу і перейти в «режим очікування».

Навесні 2022 року створена їм злочинна група з 6 осіб розпочала збір інформації про місця розташування та технічний стан ключових об’єктів критичної інфраструктури регіону.

Серед них – енергогенеруючі підприємства, які забезпечували електропостачання до більшості житлових будинків, лікарень та промислових компаній в обласному центрі.

Резидент передавав отримані від своїх інформаторів розвіддані напряму своєму «куратору» з російського гру через анонімні месенджери. Для прикриття розвідувально-підривної діяльності він використовував свій статус голови однієї з місцевих громадських організацій.

Однак це не допомогло – зловмисника та учасників його групи було затримано у результаті спецоперації контррозвідки СБУ у Дніпрі у січні цього року. Ще одного учасника цієї мережі Служба безпеки затримала у серпні.

Зловмисника та учасників його групи було затримано

Зловмисника та учасників його групи було затримано

На підставі зібраних доказів ворожого поплічника визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд покарав його 15 роками позбавлення волі.

Раніше Інформатор писав про те, що зрадник з Дніпропетровської області здавав позиції ЗСУ росіянам через telegram та про те, що затримали корегувальника вогню по криворізькому аеропорту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору