Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Затримали корегувальника вогню по криворізькому аеропорту

СБУ затримало посадовеця одного з найпотужніших промислових гігантів регіону, який з  початку повномасштабної агресії рф збирав розвіддані щодо дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зловмисник фіксував геолокації об’єктів критичної інфраструктури і стратегічно важливих локацій, серед яких – міжнародний аеропорт «Кривий Ріг».

Зібрану інформацію, разом з координатами на електронних картах з прив’язкою до місцевості і детальним описом будівель та прилеглої території, чоловік передавав своему російському кураторові по закритих кналах зв’язку для коригуваня обстрілів.

СБУ затримало посадовеця одного з найпотужніших промислових гігантів регіону

СБУ затримало посадовеця одного з найпотужніших промислових гігантів регіону

Серед інших фактів перевіряється причетність посадовця до коригування ракетного удару по криворізькому аеропорту, який відбувся 10 березня.

Перевіряється причетність посадовця до коригування ракетного удару по криворізькому аеропорту, який відбувся 10 березня

Перевіряється причетність посадовця до коригування ракетного удару по криворізькому аеропорту, який відбувся 10 березня

За даними слідства, цей чоловік був активним користувачем анонімних телеграм-каналів і заборонених в Україні соцмереж. На даних ресурсах він публічно закликав підтримати загарбників і виправдовував їхні злочини, через що і визвав ціквість до своєї особи росйських спецслужб.

Під час обшуків за місцем перебування зловмисника правоохоронці виявили засоби зв’язку, які він використовував для комунікації зі своїм російським куратором. У переписці присутні факти одержання агентурних завдань та звіти про їх виконання.

На тепершній час затриманого повідомили про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше Інформатор писав про те, що СБУ затримало ігромана, який корегував вогонь росіян по об’єктах Дніпропетровської та Запорізької областей.

Альона Свірідова

Нагору