Багатьох молодих господинь лякає процес приготування консервування на зиму. Вовтузитися з киплячим розсолом у спеку, стерилізувати і витягувати з киплячої каструлі банки з усілякими овочами та салатами здається їм виснажливим і навіть небезпечним.
Інформатор пропонує заготувати на зиму солоні помідори у банках. Цей рецепт не потребує клопоту з кип’ятком, не забере багато часу і підходить тим, у кого є льох. Вони виходять краще, ніж бочкові.
Помідори у банках, як бочкові
Продукти
помідори;
коріння хрону;
часник;
лаврове листя;
перець горошком;
віник з кропу;
листя хрону;
вишні;
смородини;
сіль (на любителя – цукор);
вода холодна.
Приготування
Помідори беруться рожеві, тверді і не зовсім стиглі.
У вимиті банки – з содою, (стерилізувати не потрібно) на дно укладаємо листя хрону, перець горошком, 2 лаврових листка, листя вишні, смородини, кріп, різаний часник і хрін. Потім укладаємо миті помідори, а зверху знову всю зелень і спеції.
Коли все заклали в банки, заливаємо розсолом: на 10 л холодної некип’яченої води – 2 склянки солі (на любителя 1 стакан цукру).
Закривати пластмасовими кришками для купоркі (це ті, які потрібно кип’ятити у воді 15 сек.) Добу стоїть в квартирі, а потім в льох. Зріють ці помідори 2 місяці. Ніколи не вибухають, а смак двовижний. Підійдуть і на святковий стіл, і просто так на вечерю з картопелькою.
Про те, як приготовути кабачки в ароматній зажарці з моркви та цибулі, Інформатор писав раніше.
Альона Свірідова