Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

«За жертву крові в боях за волю України»: бійця криворізької ТрО нагородили медаллю «За поранення»

Відомча відзнака Міністерства оборони України медаль «За поранення» має девіз «За жертву крові в боях за волю України». Саме за таку жертву було нещодавно нагороджено бойового медика 129-ї Криворізької окремої бригади територіальної оборони Любомира з позивним «Мір». Бійця накрило вибуховою хвилею, коли він біг до своєї траншеї під час російського обстрілу на Донеччині.

Розповідає Інформатор з посиланням на Криворізька окрема бригада територіальної оборони.

Ще 2018 року Любомир підписав контракт і пішов служити до Аеробільних військ ЗСУ. А після завершення служби лише кілька місяців відпочив у статусі цивільного – почалося повномасштабне вторгнення російської орди.

Спершу Любомир увійшов до складу Інгулецької самооборони і вже готувався відбиватись від стрімкого просування ворога, але колони окупантів було зупинено і частково знищено ще на марші. Через місяць після початку російського вторгнення «Мір» пішов до ТЦК, звідки його направили до пункту формування Територіальної оборони.

Бійця із належною військовою підготовкою забрали до розвідгрупи бригади, у складі якої Любомир приймав участь у звільнені херсонських земель. Як і більшість українських захисників, Любомир – воїн широкого профілю. Він приймав участь у штурмових діях, був бойовим медиком підрозділу, керував БПЛА. На його рахунку і вдала підготовка до зачисток завдяки вмілому керуванню «пташкою», і своєчасне вміле надання медичної допомоги, і врятовані життя.

Під час служби Любомир і сам отримував контузії, на які не вважав за потрібне звертати увагу, щоб лікуватись, бо не мав на це часу. Але у боях на Донецькому напрямку його наздогнала вибухова хвиля, ігнорувати яку вже було неможливо. Того дня хлопців накрило. Рятуючись, Любомир з товаришем бігли до траншеї. Вже зістрибуючи в траншею «Мір» відчув потужний удар вибуху і впав на землю.

«Ми за всіх помстимося і покараємо усіх винних», – з таким фіналом бачить Любомир завершення війни.

Раніше Інформатор повідомляв про нагородження шахтаря з Кривого Рогу орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Також ми писали про криворізького гірника, якого нагородили «За мужність».

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору