Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Бійчиня криворізької ТрО витягла бійця після атаки ворожим дроном

У травні 2022 року Катерина вступила до лав криворізької тероборони на посаду медика, хоча у цивільному житті працювала у фармацевтичній галузі. Перед початком бойових навчань, місце де була медикиня атакував ворожий дрон “Ланцет”. Він влучив у техніку і поранив бійця. Катерина одразу побігла на допомогу і витягла на носилках пораненого хлопця.

Пише Інформатор з посиланням на Регіональне управління Сил територіальної оборони “Схід” ЗС України.

Після початку повномасштабного вторгнення Катерина зібрала документи для підписання контракту на проходження служби у лавах Нацгвардії, але їй запропонували посаду в медичній службі Криворізька окрема бригада територіальної оборони. Дівчина погодилась.

Одного дня не залучена жодного разу у будь-яких евакуаційних та рятівних операціях, заклопотана здебільшого паперовою роботою дівчина Катерина в одну мить перетворилась на бойового медика.

“Під час підготовки до проведення заходів з бойового злагодження, в яких були заплановані відпрацювання взаємодії груп антидиверсійної боротьби я перебувала у складі чергового екіпажу медиків. Якоїсь миті в небі було помічено БПЛА, що одразу викликало занепокоєння, бо навчання ще не розпочалися. Особовий склад розосередився у «зеленці», а я побігла до карети швидкої. У цю мить в одну з одиниць техніки прилетів дрон-камікадзе, як згодом з’ясувалося, «Ланцет». Вибуховою хвилею мене закинуло в салон “швидкої”. Одразу за вибухом почулися крики про допомогу, одному з бійців осколками було пошматовано ноги. Не зволікаючи, підхопила медичну сумку і ноші та побігла до пораненого. Перетягнула турнікетами, швидко оглянула і сама ж ухватила ноші з одного боку.”

Це вже потім, перебуваючи у госпіталі із контузією, вона і усі, хто її знає, дивуватимуться, де в цієї дівчинки ті сили узялися?

Після лікування Катерина повернулася до служби. Нещодавно отримала нагороду Головнокомандувача Збройних Сил України почесний нагрудний знак “Золотий хрест”.

Раніше Інформатор писав про чоловіка, який ховав дрон криворізьких бійців від окупантів. Також ми розповідали, як бійці криворізької тероборони зробили з трофейного “Граду” власну артустановку.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору