Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Криворізькій теробороні розповіли, як працюють “шахіди” і як їх збивають

Бійці Криворізької окремої бригади територіальної оборони продовжують працювати на перемогу. Трохи менш ніж місяць тому вони збили два ворожих дрони іранського виробництва shahed-131. В росії їх називають герань-1.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу військового підрозділу, від shahed-136 (герань-2) вони відрізняються меншими розмірами, але наробити лиха можуть аж ніяк не менше.

За словами бійців, “шахідів” спершу почули на звук, вже потім побачили у тепловізор.
Задля того аби у військовослужбовців була можливість цілитися вночі, один з бійців спостерігав за дроном у тепловізор та лазерним цілевказником показував напрямок вогню.
Для збиття «шахідів» військовослужбовці вели по них шквальний вогонь з двох кулеметів ДШК та з двох РКК.
Як пояснив командир зенітно-ракетного артилерійського взводу на позивний «Художник»: “Перед ударом «шахід» зазвичай сповільнює хід, починає зниження. За кілометр до цілі він підходить дуже низько – на висоті 100-120 метрів. Зависає над позицією і рівно пірнає вниз»
«Коли ми працювали по дрону – було видно потрапляння. Порвали йому крило й він впав, не долетівши до цілі. Другий йшов через десять хвилин. Це було очікувано: зазвичай вони ходять парами чи трійками. Йшов за тим самим маршрутом. Так само порвали його, він пішов у бік, впав і здетонував” – розповів боєць.

Криворіжці полюють на ворожі дрони

Криворіжці полюють на ворожі дрони

Уламок збитого дрона

Уламок збитого дрона

Все, що залишилося від ворожого дрона

Все, що залишилося від ворожого дрона

Раніше Інформатор писав про те, що на озброєнні ЗСУ з’являться дрони, які повертаються.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору