Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українські військові зможуть проходити реабілітацію у Київо-Печерській лаврі

Війна – страшна річ. Реабілітації після неї потребує не лише скалічене тіло, а й скалічена душа. Людина звикає до крові, смерті та жорстокості. У мирному житті це може привести до жахливих наслідків.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю міністра оборони України Ганну Маляр, після того, як Києво-Печерська лавра стала насправді українською, тут буде місце духовного відновлення українських військовослужбовців.

Відтепер українські воїни зможуть зануритись у культурно-історичний простір Києво-Печерської лаври та пройти духовну реабілітацію після випробувань війни.

Під час перебування на території Заповідника, військовослужбовці братимуть участь у культурно-освітніх заходах, духовних та релігійних практиках, майстер-класах з іконопису, оглядатимуть експозиції музеїв.

Наразі до циклу програми залучено військових капеланів підрозділів бойового складу ЗСУ, які надалі стануть наставниками груп військовослужбовців, які проходитимуть духовне відновлення.

Раніше Інформатор писав про те, що визволені з російського полону українці повернулися на Батьківщину й одразу лягли у лікарню та про те, що у Кривому Розі занедбану будівлю перетворять на Центр Відновлення військових і цивільних.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору