Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Визволені з російського полону українці повернулися на Батьківщину й одразу лягли у лікарню

У суботу 4 лютого відбувся черговий обмін військовополоненими з росією. Додому повернулися 116 захисників. Але стан їх здоров’я залишає бажати кращого.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на доповідь заступника начальника Головного управління розвідки Міноборони України Дмитра Усова, яка відбулася в Офісі Президента України, стан здоров’я звільнених із російського полону бійців незадовільний. Зараз усі вони перебувають у лікарні й отримують першу медичну допомогу. Попереду на них чекає лікування та реабілітація.

Як заявив голова Офісу Президента Андрій Єрмак: “Держава має можливості, щоб надати необхідну підтримку й допомогу. Безумовно, треба забезпечити зустріч воїнів із рідними. І потім, у разі необхідності, вирішувати питання виїзду на лікування за кордон. Щоб кожен наш захисник відчував, що він воював за державу, він віддавав своє здоров’я, ризикував життям, і держава йому вдячна, вона опікується ним і веде по життю. Бо він є тією людиною, завдяки якій існує Україна”.

Також Єрмак висловив жаль у зв’язку з бездіяльністю Міжнародного комітету Червоного Хреста, який не забезпечує дотримання прав людини, зокрема українців, які перебувають у полоні.

Раніше Інформатор писав про те, що вранці 29 липня російські медіа заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Фото: СБУ

Альона Свірідова

 

Нагору