Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Вбивство українських полонених в Оленівці: коментарі Генштабу ЗСУ та засновника “Азову”

Вранці 29 липня російські медіа заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені у тому числі військові полку “Азов”. Окупанти  повідомили про щонайменше 53 загиблих.

Генштаб ЗСУ повідомив, що війська рф навмисно нанесли удар по виправні установі, щоб приховати вбивства і тортури українських військовополонених. А засновник і перший командир полку “Азов” Андрій Білецький повідомив про початок “полювання” на причетних до вбивств українських військовополонених в Оленівці, – передає Інформатор.

“Російські окупанти, таким чином, переслідували свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні “воєнних злочинів”, а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області” – додали у Генштабі ЗСУ.

За інформацією від українських командирів, по району населеного пункту Оленівка Збройні Сили України ракетних і артилерійських ударів не завдавали.
“Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об’єктах.
Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів”, – запевнили у Генштабі ЗСУ.
В свою чергу засновник полку “Азов” Андрій Білецький відповів на такий підступний і мерзенний вчинок окупантів: “Щодо удару по колонії в Оленівці, де перебувають наші з «Азовсталі». Цієї ночі росіяни вбили частину полонених азовців. Російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. Бійці полку були переведені в окрему будівлю. Була проведена пропагандистська робота – знятий людоїдський фільм про «Азовсталь».Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину. Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше – дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни. Росія не змогла перемогти «Азов» у чесному бою, тому намагається нас знищити віроломством.

Я, від імені Азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані”, – зазначив Білецький.

Олена Шевченко

Нагору