Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ситна закуска: готуємо в’ялені баклажани з розмарином

В’ялені баклажани — це смачна і ароматна закуска до м’яса і сирів. Для її приготування потрібно висушити і законсервувати «синенькі».

Рецепт смачних баклажанів з насиченим смаком для всієї родини, – розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 кг
  • Олія соняшникова – 100 мл
  • Сіль кам’яна – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник, зубчики – 4 шт.
  • Розмарин, гілочка – 2 шт.
  • Прованські трави – 10 г

Спосіб приготування:

Баклажани середнього розміру помийте і наріжте кружальцями товщиною 1 см. Посипте їх сіллю і залиште на 1 годину. Потім промийте і обсушіть.

Деко застеліть пергаментом, змастіть олією і викладіть на нього кружальця баклажанів. Посипте їх сіллю, перцем, прованськими травами і побризкайте олією.

Помістіть їх в духовку, розігріту до 100°С, на 3 години, залишивши дверцята причиненими. Після того дістаньте баклажани з духовки і дайте їм охолонути.

Часник почистьте і дрібно наріжте. Розмарин помийте і обсушіть. На дно контейнера налийте трохи олії, покладіть пів гілочки розмарину і викладіть шар баклажанів. Посипте їх приправою і полийте олією. Шари повторіть, поки не закінчаться інгредієнти.

Контейнер закрийте і поставте в холодильник. Через 1 тиждень закуска буде готова!

Раніше ми розповідали, як приготувати маринований болгарський перець з медом. Писали, як приготувати літні курячі котлетки з кабачком та курячі мафіни з сиром.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору