Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Зекономити не вдасться: як в Україні штрафують через лічильники

Оплата природного газу суттєво “б’є” по гаманцях українців. Тому бажання зекономити цілком зрозуміло. Це можна зробити двома способами: по-перше, менше витрачати, і це добре; а по-друге, вдатися до різних хитрощів, на кшталт скручування лічильників чи їх тимчасової зупинки. За останні “способи” прийдеться розплачуватися набагато більше, ніж за спожитий газ.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання “На пенсії“, якщо працівники облгазу під час перевірки лічильника побачать ознаки втручання в нього, вони складають акт про порушення. Споживач має його підписати, але документ буде дійсним навіть у разі відмови (поставити підпис зможе уповноважена особа).

Коли акт складено, лічильник обов’язково відправляють на експертизу. Там мають зафіксувати акт втручання у роботу приладу.

Після винесення експертного висновку, споживач повинен відшкодувати збитки та сплатити весь неврахований газ. Розмір компенсації визначає спеціальна комісія.

Споживач-порушник змушений буде сплатити вартість послуг повірки, новий лічильник і відшкодувати завдані збитки, тому витратить набагато більше, ніж незаконно “зекономив”.

У повідомленні нагадують, що відповідальність за безпеку та цілісність приладу обліку газу несе споживач. У разі виявлення неточностей у роботі лічильника або зовнішніх пошкоджень слід негайно повідомити про це оператора ГРМ.

Раніше Інформатор писав про те, скільки доведеться платити, якщо не віддати на повірку лічильник газу, та про те, як не платити за “повітря” замість газу.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

 

Нагору