Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні пропонують запровадити нове свято

В Україні пропонують запровадити нове державне свято. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9574. У ньому пропонується ввести в Україні День подяки.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

На думку автора законопроєкту, нардепа від партії “Слуга народу” Георгія Мазураша, свято має “підняти подяку на загальнонаціональний рівень (як це зроблено в деяких високорозвинених країнах), коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити”.

Законопроєкт було зареєстровано 7 серпня 2023 року. А сам “День подяки” пропонується святкувати кожного року 22 жовтня. Як вважають спеціалісти, свято може стати новим символом єдності та взаємодопомоги між українцями та зміцнити патріотичні почуття населення.

В Україні офіційно змінили дату Різдва та ще декількох свят. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон.

Що цьому передувало

Православна Церква України ухвалила рішення з 1 вересня 2023 року перейти на новоюліанський календар. Після чого в нашій країні деякі свята відзначатимуть по-новому. Верховна рада раніше ухвалила закон про перенесення низки святкових днів. Повідомлялося, що всі нововведення почнуть діяти з 1 вересня.

Раніше ми розповідали, що православні України відзначатимуть церковні свята в інші дати. Писали, що в Україні 9 травня більше не буде Днем Перемоги, але з’явиться нове свято.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

 

Нагору