Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні 9 травня більше не буде Днем Перемоги, але з’явиться нове свято

9 травня більше не буде святкуватися в Україні як День Перемоги над фашистською Німеччиною. Замість цього 8 травня українці разом з усім світом стануть відзначати День Перемоги над нацизмом. Крім того, 9 травня відзначатимуть День Європи.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Офіційне інтернет представництво Президента України, Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Крім того, він вніс до Верховної ради законопроєкт, яким пропонується встановити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Як сказав Глава Держави: “Я подав до Верховної ради законопроєкт, згідно з яким пропонується встановити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Ми ніколи не забудемо внесок українського народу в перемогу над нацизмом. І ми не дамо брехати, ніби перемога в тій війні могла відбутись і без участі якоїсь країни або народу. Багато років тому на нашому континенті була встановлена традиція святкування саме 9 травня Дня Європи – для відзначення досягнутих миру та єдності. Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи. Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра 9 травня ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир”.

Указ Президента

Указ Президента

Внесений президентом України проєкт закону розглянуть на найближчому пленарному засіданні Верховної ради.

Раніше Інформатор писав про те, що щороку 7 вересня в Україні відзначатимуть День воєнної розвідки та про те, що відзначають в Україні 14 жовтня.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору