Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі знайшли сліди стародавнього організму, якому понад 2 мільярдів років

Для того, щоби зробити справжнє відкриття інколи навіть не треба виїжджати за межі Кривого Рогу. Саме так сталося з членами клубу подорожей Commandor Expeditions, які нещодавно у пошуках рідкісних мінералів працювали на Петровському відвалі.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на клуб подорожей Commandor Expeditions, експедиція із пошуку рідкісних мінералів на Петрівському відвалі увінчалася успіхом. У результаті пошуків члени команди знайшли цікаві та досить рідкісні мінерали: пірит, халькопірит, арсенопірит і халцедон.

Але найунікальніша знахідка – палеонтологічна: на відвалі серед каміння виявили сліди стародавнього червоподібного організму на залізистих кварцитах. Вік цього організму від 2 до 2,5 мільярда років.

За словами керівника експедиції Григорія Командора, унікальність знахідки полягає у тому, що раніше виявлені у світі на різних породах сліди таких істот, мали вік не старше 600 мільйонів років. Ця ж знахідка друга у світі.

Виявили її ще років зо два тому, ще не розуміючи що знайшли. Вивчивши за цей час гору літератури, вчені зрозуміли що їм потрапило до рук. І сьогодні вони підтвердили своє відкриття.

За результатами цих наукових експедицій буде написано статтю.

Палеонтологічні дослідження цього району будуть продовжені.

Експедиція на Петровській відвал

Експедиція на Петровській відвал

Рідкісна знахідка на відвалі

Рідкісна знахідка на відвалі

Мінерал Петровського відвалу

Мінерал Петровського відвалу

Дивовижні скарби Криворіжжя

Дивовижні скарби Криворіжжя

Фото на згадку про експедицію

Фото на згадку про експедицію

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області зустріли довжелезну змію та про червонокнижного метелика, якого помітили у Кривому Розі.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

 

Нагору