Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У водоймах біля зон відпочинку у Дніпропетровській області виявили холероподібний вібріон: що це означає

Станом на початок серпня, спалахи інфекційних хвороб, випадки підозр на холеру в Дніпропетровській області не зареєстровані. В закладах охорони здоров’я Дніпропетровщини обстежили на холеру 145 осіб з гострою кишковою інфекцією, на щастя – результат негативний.

Показники інфекційної захворюваності відповідають сезонним рівням та не перевищують середньобагаторічні показники, – передає Інформатор з посиланням на ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) по області знизилась на 27,8%  у порівнянні з попереднім тижнем та на 16,4% нижче аналогічного періоду минулого року.

В лабораторіях досліджено 57 проб з об’єктів довкілля, у тому числі 22 проби прісної води водоймищ та 35 проб стічної води. В 4-х пробах прісної води водоймищ виділено холероподібний вібріон, який не викликає захворювання на холеру, але може бути причиною інших кишкових розладів (вода річки Дніпро в районах Парку культури та відпочинку «Сагайдак» м. Дніпро та КЗК «Парк культури та відпочинку «Придніпровський» м.Дніпро; вода річки Кільчень в районі зони відпочинку в межах м.Підгороднє; річка Ревун в районі КП «Дніпро» смт. Червоногригорівка Червоногригорівської селищної ради Нікопольського району).

Раніше Інформатор повідомляв, що виявили у воді річок Кривого Рогу. Також ми писали, що на території Кривого Рогу заборонено купатися у водоймах.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору