Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Пляжі у Кривому Розі цього року відкривати не будуть: де купатися криворіжцям

У Кривому Розі запанувало літо та спека. Завдяки українському ППО у місті відносно тихо. А тому багато криворіжців мріють про відпочинок біля річки чи ставка, щоби покупатися та позасмагати.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ТРК “Рудана”,за рішенням комісії ТЕБ, цьогоріч у Кривому Розі офіційно не відкриватимуть місця масового відпочинку біля води, бо вона не відповідає санітарним вимогам. Але містяни все одно приходять до водойм, тож фахівці «Аварійно-рятувальної мобільної служби порятунку на воді» провели обстеження дна й вилучили всі предмети, які несуть загрозу життю й здоров’ю людей.

За словами начальника КП «Аварійно-рятувальної мобільної служби порятунку на воді» Володимире Бєліка,  нині найкомфортніше відпочивати біля води в Інгулецькому районі та на вулиці Маршака в Тернівському районі.

Але є й кращий вихід. Як повідомив Бєлік: “На березі Карачунівського водосховища –  у Мар’янівці, Чкалівці, Кудашевому й Валовому діють 15 турбаз, які уклали з рятувальним підприємством договори. Тож водолази провели обстеження водойм і підготували плавців-рятувальників. Там вода більш-менш відповідає санітарним вимогам. Крім того, на турбазах відпочивати безпечно – там є рятувальники, які можуть прийти на допомогу”.

Нагадаємо, що під час дії воєнного стану, заборонено користуватися маломірними плавзасобами: власникам об’єктів відпочинку заборонено використовувати катамарани, катери, яхти, човни тощо. Водним транспортом за потреби можуть користуватися лише спецслужби.

З початку купального сезону, випадків загибелі людей на водних об’єктах не траплялося.

Раніше Інформатор писав про те, де відпочити у Кривому Розі на вихідних, та про те, де у Кривому Розі провести вихідні з дітьми.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору