Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В боях за свободу України загинув шахтар з Кривого Рогу

В боях за свободу та незалежність України загинув заступник начальника дільниці шахти “Криворізька” Богдан Валентинович Печенюк. Це сталося 27 липня поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району. Вдовою залишилася жінка, сиротою донька.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу підприємства, Богдан Валентинович народився 27 грудня 1971 в м. Кривий Ріг.

Після закінчення вишу обіймав посади майстра гірничого, заступника начальника та начальника дільниці. Остання посада – заступник начальника дільниці №15, де він трудився донині. За цей час проявив себе сумлінним, надійним і досвідченим спеціалістом. Користувався заслуженою повагою як серед колег, так і керівництва шахти «Криворізька» й підприємства.

25 лютого 2022 року, під час повномасштабної агресії рф проти України, Богдана Печенюка було мобілізовано до лав Збройних сил України. Ніс службу головним сержантом 2-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону військової частини А0501. Прагнув найшвидше вигнати російського ворога з українських земель і повернутися до своєї люблячої родини.

27 липня 2023 року під час виконання бойових завдань в складі даного підрозділу він загинув поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області, захищаючи Батьківщину до останнього подиху.

Без чоловіка залишилася дружина Тетяна Миколаївна, без батька – донька Варвара.

Інформатор висловлює свої щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

Раніше Інформатор писав про загибель співробітника КЗРК Максима Носа та про загибель бійця з КЗКР Данила Гейко і “Халка” з КЗРК Олександра Онищенка.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору