Серпень в Україні – це по-перше, спека, коли їсти всілякі борщі та інші гарячі м’ясні страви ну зовсім не хочеться, а по-друге, на городі та у магазинах величезний вибір різноманітніших овочів. Тому гріх не скористатися нагодою та не стати тимчасово майже вегетаріанцем, харчуючись здебільшого овочами та пропонуючи їх близьким на сімейну вечерю.
Саме таке блюдо з овочів, яке називається “Кабачки для зятя” пропонує приготувати Інформатор.
Кабачки для зятя.
Продукти
900 г кабачків;
– 1 морква;
– 1-2 цибулини;
– 1 болгарський перець;
– 2 столові ложки насіння кунжуту;
– зелень (за смаком);
– кілька зубчиків часнику;
– половина чайної ложки солі;
– чорний мелений перець (за смаком).
Приготування
- Кабачки наріжте кружечками. Те ж саме зробити з очищеною морквою.
- Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки і нарізати півкільцями. А цибулю наріжте четвертинками. Також дрібно наріжте зелень.
- . Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте в ній кабачкові кружечки до напівготовності. Смажимо їх по 50 секунд з кожного боку.
- На сковороду також викладаємо кільця моркви і обсмажуємо їх 2 хвилини.
- Обсмажте перець 1,5 хвилини, а цибулю – до розм’якшення.
- Поверх цибулі на сковороді викласти перець. Також додайте моркву, цукіні, зелень, продавлений часник, кунжут, сіль і чорний мелений перець. Змішайте всі інгредієнти. Прогрійте їх 1-2 хвилини на вогні, потім зніміть сковороду.
- Страва готова. Можна перекладати на тарілку і насолоджуватися досхочу! Абсолютно новий смак, особливий аромат і текстура, ідеальна страва для повноцінної вечері!
Раніше Інформатор писав про те, як законсервувати кабачки з кетчупом Чілі та про те, як приготувати мариновані кабачки з вишнями.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова