Кривий Ріг До сайту

Як приготувати млинцевий пиріг з м’ясом і рисом

Пиріг має насичений смак, підійде як для щоденного прийому їжі, так і для особливого випадку, коли ви чекаєте на гостей. Для цього млинцевого пирога підійде будь-який м’ясний фарш. Традиційно приправляємо його сіллю, перцем та смаженою цибулею.

Реклама

Млинців для цієї страви знадобиться багато, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста

Для начинки

Спосіб приготування:

Реклама

Для млинців у кефір додайте соду, яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і збийте вінчиком, щоб не було грудочок. Потім додайте воду, олію і добре перемішайте. Смажте млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією, з двох сторін до золотистого кольору.

Рис промийте і зваріть до готовності (20 хвилин). Цибулю очистіть, подрібніть і обсмажте до рум’яності. Додайте фарш, посоліть, поперчіть і смажте, помішуючи, 10 хвилин. Потім покладіть томатну пасту, подрібнений часник, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.

Замість рису можна використати тушковану капусту або гриби.

Реклама

На дно роз’ємної форми покладіть чотири млинці, прикриваючи дно і боки форми. Покладіть шар рису, зверху два млинці, потім — фарш, знову два млинці і рис, млинці, потім — фарш. І так, поки не скінчаться млинці і начинка. Зверху накрийте млинцями, змастіть сметаною і посипте тертим сиром.

Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 15-20 хвилин до золотистої скоринки. Готовому пирогу дайте трохи охолонути, акуратно зніміть бортик і подавайте.

Раніше ми розповідали, як приготувати кекс з овочами. Писали, як приготувати біляші на кефірі з курятиною та картопляну фріттату.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок