Овочевий кекс можна їсти не тільки на обід. На сніданок з омлетом або на вечерю з м’ясом і салатом він також буде до смаку всім. Ви також можете вживати цей солоний кекс замість солодощів на перекус. Це так само смачно і ще корисно.
Кекс з овочами – альтернатива хліба на обід, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 160 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Кефір – 120 мл
- Олія соняшникова – 60 мл
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – 10 г
- Перець чорний мелений – 5 г
- Томати – 1 шт.
- Перець болгарський червоний – 1 шт.
- Цвітна капуста – 120 г
- Часник, зубчики – 2 шт.
- Зелень – 20 г
- Твердий сир – 200 г
Спосіб приготування:
Помідори й перець помийте. Помідори бланшуйте в окропі 1 хвилину, потім очистьте від шкірки та наріжте невеликими кубиками. Перець очистьте від серцевини й також наріжте маленькими кубиками.
Як правильно почистити помідори — швидкий дієвий спосіб
Цвітну капусту розберіть на суцвіття і проваріть у киплячій підсоленій воді 3-4 хвилини. Потім відкиньте на друшляк. Часник очистьте й пропустіть через прес.
Зелень помийте, обсушіть та дрібно наріжте. Сир натріть на тертку з великими отворами.
В мисці змішайте яйця, кефір й олію. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і перемішайте до однорідності. В тісто додайте підготовлені овочі, часник, зелень, сир, сіль, молотий перець і добре перемішайте.
Форму для кексу змастіть олією і вилийте в неї овочеву масу. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Подавайте готову страву теплою.
Раніше ми розповідали, як приготувати булочки-равлики з фетою та шпинатом. Писали, як приготувати коржі на сковороді та паляницю.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок