Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Пальці диявола”: отруйний гриб виявили у Дніпропетровській області

У Дніпрі помітили рідкісний червонокнижний гриб – Антурус Арчера, який в народі називають “пальці диявола”. Він отруйний, має різкий запах і схожий на щупальця восьминога. Тому полюбуватися ним можна, але краще не чіпати.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пост дніпрянина Костянтина Сомсікова у facebook.

На фото чоловік зняв яскраво-рожевий гриб зі “щупальцями”, який знаходився серед сухого листя.

Дорослий Антурус Арчера має сильний, неприємний запах, який приваблює комах. Цей гриб не можна вживати і навіть торкатися його.

Цей рідкісний гриб занесений до Червоної книги України. Він росте здебільшого  у західних регіонах, а його батьківщина – Австралія та Тасманія.

Назву “Пальці диявола” гриб отримав в Україні через специфічне забарвлення. У деяких країнах його ім’я пов’язано з морськими мешканцями, оскільки зовнішньо він нагадують щупальця восьминога. Окрім того, гриб не завжди має подібний вигляд. На ранніх стадіях розвитку він схожий на біле яблуко. Через деякий час “випускає” червоні щупальця, які з часом біліють. Гриб не отруйний для людини, проте має різкий неприємний запах.

У коментарях до допису можна побачити різні реакції дніпрян – хтось милується рідкісним грибом, хтось – нажаханий.

Раніше Інформатор показав “рослину-окупанта”, яку виявили на Дніпропетровщині. Також ми писали про дивне коріння, яке “повзе” з річки на Дніпропетровщині.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

 

Нагору