Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Швидко поширюється важко знищити: рослину-загарбника знайшли у Дніпропетровській області

Бурне обговорення у соцмережах викликало фото незвичної рослини, що знайшли у Дніпропетровській області. Виявилося, що це Ваточник сирійський. Назва рослини говорить сама за себе. Цей бур’ян один із найлютіших і є ворогом кожного українського садівника.

Виявили засохлу рослину на початку березня у Дніпропетровській області, – пише Інформатор.

Ваточник сирійський (Asclepias syriaca) – дуже злісний бур’ян, який не піддається ані хімічному, ані механічному знищенню, завдяки чому швидко розмножується, це становить серйозну загрозу українським  полям. З’являючись на полях, ваточник вперто витісняє культури та розростається з майже неймовірною швидкістю. А оскільки ця рослина вирізняється високою посухостійкістю та морозостійкістю, а також має дуже добре розвинену, міцну та розгалужену кореневу систему, боротися з нею вкрай важко.

“Легко розмножується від кореня, тому поверхнева культивація не допоможе. Отруйний, хороші інсектицидні властивості , хороший медонос. Якщо використовувати гербіциди, то точково, шприцом прямо в основу , системним препаратом, – діляться мешканці в коментарях порадами.

“Ваточник сирійський. Інвазивна рослина. Задовбала, вивести не можна. Корені міцні – не висмикнеш, стебла жорсткі – не перерубиш. Раніше, кажуть, його розглядали як можливу альтернативу бавовні у промислових масштабах, але що там не склалось…”, – жаліються мешканці, які стикалися з рослиною-загарбником.

Раніше ми писали про рослину-агресора, яку знайшли у Кривому Розі. Також Інформатор публікував фото незвичної яскравої рослини, яку знайшли на березі річки у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору