Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю. Вілкул: Незважаючи на складні умови воєнного стану, у Кривому Розі триває модернізація муніципального електротранспорту

У рамках муніципальної Програми розвитку пасажирського комунального транспорту з початку року у місті продовжуються роботи з відновлення міських тролейбусів. Наразі, вже 6 тролейбусів капітально відремонтовані та курсують по маршрутах. До кінця 2023 року відремонтують ще 6 тролейбусів.

Кривий Ріг одним з перших в Україні впровадив технологію капітально-відновлювальних ремонтів муніципального транспорту, з використанням нових сучасних матеріалів. Завдяки якій криворізькі майстри роблять, фактично, на 90% нові машини. За останні роки капітально відремонтовано 40 тролейбусів та трамваїв.

В.о. міського голови Юрій Вілкул провів на базі КП «Міський тролейбус» виїзну робочу нараду щодо організації роботи міського електротранспорту.

Юрій Вілкул зазначив: «Продовжуємо займатися покращенням пасажирських перевезень. Сьогодні  ще додатково виводимо 2 тролейбуси на маршрути № 10 та 2. У серпні ще 2 оновлених тролейбуси після капітального ремонту вийдуть на міські маршрути. Також, зробимо у цьому році ще 4 дизель-генераторних тролейбуси. Роботи з ремонту рухомого складу проводяться силами підприємства «Міський тролейбус», фахівці якого практично створюють нові тролейбуси. Впевнений, що пасажирам буде приємно зайти до світлого та зручного салону, та й для водія умови роботи теж стали кращими. Хочу зазначити, що у Кривому Розі для всіх жителів, у тому числі, військових та переселенців проїзд у комунальному транспорті безкоштовний. А тому, своєчасний вихід, оновлення, обслуговування машин та ремонт техніки є одним із першочергових завдань».

Головний інженер КП «Міський тролейбус» Олег Сизов сказав: «Кожного дня на тролейбусних лініях працюють 100 тролейбусів та 21 автобус. Вони перевозять близько 80 тисяч людей. Вдячні керівництву міста та Раді оборони міста за підтримку та допомогу в цей складний час. У ході ремонту в тролейбусах повністю було замінено низьковольтну і високовольтну проводку, зовнішнє освітлення, освітлення кабін водія, зовнішнє та внутрішнє фарбування, відновлено дахове обладнання, пневмосистеми та інші роботи. Крім того, повністю оновили салони: заміна скла, електропроводки на світильники Led-освітлення, обшивка кузовів та внутрішніх панелей на алюмінієві композитні панелі ALUFAS. Для пасажирів встановлюються більш сучасні та зручні сидіння».

Крім ремонту тролейбусів, у 2023 році коштом міського бюджету продовжуються капітальні ремонти трамвайних вагонів, придбано 10 нових сучасних автобусів, які в серпні мають виїхати на міські автобусні маршрути.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору