Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чому ЗСУ відмовились від тактики Пентагону після перших тижнів контрнаступу

Збройні Сили України відмовились від тактики Пентагону вже після перших тижнів контрнаступу і тепер воюють за власним планом. Адже той, що розробили США і союзники, для реалій російсько-української війни виявився мало ефективним. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Про це пише The New York Times. Аналітик “Фонду Карнегі” Майкл Кофман пояснив, чому Захід прорахувався щодо тактики цієї війни.

“Українські військові отримали західну техніку та мали стати авангардом великого штурму на російські позиції. Однак ЗСУ застрягли на щільно замінованих полях та сильно укріплених позиціях росіян, які постійно завдають атак артилерією та підключають авіацію”, – розповів він.

За словами Кофмана, складна підготовка українських бійців для військових маневрів не дала бажаної переваги перед російською артилерією. І це Залужний та його генерали зрозуміли у перші ж тижні контрнаступу.

“Тому ЗСУ почали робити те, що в них виходить найкраще – виснажувати армію РФ.  Як ми бачимо зараз, ЗСУ нарощують війська на півдні. А друга хвиля, навчена на Заході, розпочинає невеликі атаки, щоб пробити російські лінії оборони. І це правильна тактика в таких умовах”, – зазначає аналітик.

Майкл Кофман наголошує, що контрнаступ не провалився. Але, вважає він, затягнеться на кілька місяців – до осені.

“Помилка Заходу полягала у тому, що союзники України сподівались за кілька місяців перетворити українських бійців на якісно підготовлену армію, яка могла б протистояти потужній обороні росіян. Але США та союзники України не зосередились на найкращому способі введення війни, які знають українці”, – робить висновок експерт.

ЗСУ йдуть вперед

І це дуже непросто. Земля нашпигована російськими мінами настільки щільно, що іноді доводиться розміновувати ділянку 8 годин, аби просунутись на 100 метрів. П’ять мін на кожен квадратний метр – таку інформацію надає РНБО. Але сили оборони роблять все, що від них залежить, задля звільнення нашої території від окупантів. І їх не спинити.

Як писав Інформатор, одним із факторів, що гальмує просування військ на Півдні України, є зарослі на полях боїв. У британській розвідці пояснюють, що зорані землі у зоні бойових дій піддаються дії пару вже 18 місяців. А в умовах теплого вологого літа вони рясно заростають кущами та бур’янами. Водночас голова Пентагону Ллойд Остін висловився про те, що контрнаступ ЗСУ може затягнутися і тривати довго. За його словами, це буде “марафон, а не спринт”.

Раніше ми розповідали, що контрнаступу ЗСУ перешкоджає несподіваний фактор. Писали про те, що ЗСУ звільнили території на Донеччині, які з 2014 року були під окупацію.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору