Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі через укус комахи 5-річна дитина захворіла на інфекційну хворобу – бореліоз

У Кривому Розі мати звернулася до лікарів з приводу почервоніння шкіри у її 5-річного сина. У хлопчика були кільцеподібні набряки, що характерні для хвороби Лайма. Виявилося, що дитина була в селі у бабусі, але укусів кліщів, від яких хворіють на бореліоз, ніхто не помітив.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пост лікаря-інфекціоніста Світлану Куніцину.

На щастя, мама декілька днів спостерігала за почервонінням, адже факту укусу кліщів не було. Врешті-решт жінка вирішила звернутися до лікаря. І вчинила правильно. В крові дитини виявили захисні антитіла до борелій, що безумовно є підтвердженням кліщового бореліозу, або ж хвороби Лайма.

“Вірогідно, так сталося, що укус залишився непоміченим. І таке теж може бути”, – каже медикиня.

На шкірі лівої ноги два тижні назад у дитини помітили пляму, яка з часом поширилась, стала у вигляді кільця. На сьогодні максимальний розмір елементу досягає 23 см. Мати це не дуже занепокоїло, тому що хлопчик добре себе почував, не було ані свербежу, ані болю. І вона вирішала деякий час спостерігати і якщо не пройде, показати сина дерматологу.

Прочитавши пост Світлани Куніциної про хворобу Лайма, жінка зрозуміла, що висип на шкірі у сина може бути не захворюванням шкіри, а проявом бореліозу.

Жінка звернулася до педіатра, який призначив аналізи. В крові дитини виявили захисні антитіла до борелій, що безумовно є підтвердженням кліщового бореліозу.

“Про що хочу сказати? По-перше, мати дитини – молодчинка, вона оперативно зорієнтувалась, маючи потрібну інформацію. По-друге, я дуже задоволена діями колеги – педіатра. Це свідчить про рівень освіченості”, – пишається Світлана.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі двоє дітей занедужали на хворобу Лайма. Також ми писали, що у Кривому Розі активізувалися агресивні змії.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору