Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Неотруйні, але небезпечні: у Дніпропетровській області активізувалися полози

Серед плазунів, які живуть на території Дніпропетровської області, полози займають особливе місце. Вони не отруйні, але від цього не менш небезпечні, ніж гадюки. І якщо гадюка, побачивши людину, поспішить швиденьке сховатися, то полоз може напасти, захищаючи свою територію. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на користувача Віталія Жихарева, у Дніпрі він помітив серед каміння досить великого полоза. У природі ця змія досягає 180 – 200 см, а середній розмір приблизно 1,5 метра.

Потривожений сарматський полоз приймає загрозливу позу. Він піднімає передню частину тулуба, притискаючи шию в бічному положенні. Якщо загроза на ворога не діє, в його сторону слідує блискавичний кидок, супроводжуваний характерним шипінням.

У збудженому стані змія швидко вібрує кінчиком хвоста. При ударі об тверду поверхню чутно тихий тріск.

Змія не представляє небезпеки для людей, але при випадковій зустрічі запекло захищається та кусається. Попри відсутність отрути, в рану можуть потрапити хвороботворні мікроорганізми, тому необхідно невідкладне звернення до лікаря та обробка пошкодженої шкіри антисептичними засобами.

Їх не треба вбивати, але краще все ж триматися подалі.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області у житловий будинок заповзла змія та про те, що у Дніпропетровській області 6-річного хлопчика вкусила змія.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору