Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На який термін подовжили мобілізацію в Україні

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану та мобілізацію ще на 90 діб. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 27 липня. 

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

Парламент підтримав обидва президентські законопроекти – №9532 і №9533. Згідно з ними, дія воєнного стану та загальної мобілізації продовжена на 90 діб – з 18 серпня до 15 листопада 2023 року. За продовження дії воєнного стану проголосували 347 нардепів, за продовження загальної мобілізації – 334.

Таким чином Рада продовжила дії обох положень вже увосьме з початку повномасштабної війни.

Верховна Рада: рішення 27 липня

У четвер, 27 липня, Верховна Рада України проголосувала за звільнення міністра культури Олександра Ткаченка. Відповідне рішення підтримав 321 нардеп. Напередодні комітет з гуманітарної політики не підтримав звільнення Ткаченка.

Питання призначення нового міністра сьогодні не стоїть у порядку денному Ради і, скоріш за все, не буде на цьому тижні, повідомив нардеп Железняк.

Окрім цього сьогодні Рада підтримала припинення депутатських повноважень народного депутата України Юрія Арістова, який нещодавно втрапив у скандал з відпочинком на Мальдівах. Таким чином у парламенті залишилося 403 нардепи.

Раніше ми розповідали, про те,  хто має право служити за місцем проживання. Писали, про те, хто зі студентів має право на відтермінування від мобілізації та про те, що робити, якщо мобілізованого відправляють на фронт без підготовки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору