Лазанья — це одна з тих страв, які можна їсти щодня, і вони все одно не набридають. Особливо, якщо це ніжна лазанья з кабачком і рикотою. Готується вона просто, а смак має просто неперевершений!
Лазанья з кабачком і рикотою дуже легка і вершкова, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Листи для лазаньї – 9 шт.
- Олія соняшникова – 15 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кабачки – 6 шт.
- Часник, зубчики – 2 шт.
- Рикота – 250 г
- Сир чедер – 50 г
- Соус томатний – 350 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 220 °C. Поставте каструлю з водою до кипіння, потім варіть листи лазаньї приблизно 5 хвилин, поки вони не розм’якнуть, але не доваряться. Промийте в холодній воді, потім збризніть невеликою кількістю олії, щоб вони не злипалися.
Тим часом кабачки вимийте і натріть на крупній тертці, цибулю і часник подрібніть. У великій сковороді розігрійте олію, потім обсмажте цибулю. Через 3 хвилини додайте кабачки й часник і продовжуйте смажити, поки кабачки не розм’якшуються і не стануть яскраво-зеленими.
Додайте по 2/3 рикоти й чедера, потім приправте до свого смаку. Нагрійте томатний соус в мікрохвильовій печі протягом 2 хвилин на сильному режимі, поки він не стане гарячим.
У велику форму для запікання викладіть шарами лазанью, починаючи з половини кабачкової суміші, потім пасту, потім томатний соус. Повторіть, зверху викладіть шматочки рикоти, що залишилася, а потім посипте рештою чедеру.
Випікайте на верхній полиці приблизно 10-15 хвилин, поки листи тіста не стануть м’якими, а сир — золотистим.
Раніше ми розповідали, як приготувати хот-доги в лаваші. Писали, як приготувати картопляну фріттату та свинину для перекусів та відпочинку на природі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок