Кривий Ріг До сайту

Шахраї проводять в мережі “прямі етери” зі зборами грошей від імені Зеленського

В Україні йде війна. Люди готові віддати останнє, аби прискорити Перемогу. І цім користуються шахраї, які задля виманювання грошей, приплітають сюди навіть Президента України Володимира Зеленського.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, зловмисники вигадали нову схему, щоб видурити гроші з українців. Цього разу платформою для злочинних махінацій стала соцмережа TikTok.

Так, аферисти проводять стріми (прямі етери) з фотографією президента України Зеленського на тлі та імітацією його голосу. Фейковий президент спілкується з людьми та передає їм привіт.

Реклама

Глядачі ж думають, що говорять зі справжнім Зеленським, і без зайвих сумнівів надсилають гроші на збір, який і проводить шахрай-автор стріму.

Шахраї виманюють гроші, використовуючі ім’я Президента України

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки прохає українців не довіряти подібним стрімам, стежите лише за верифікованими сторінками представників влади у соцмережах і донатити лише тим, кому довіряєте.

Раніше Інформатор писав про те, що у Криворізькому районі діють шахраї, які виманюють у підприємців гроші “на армію” та про те, що Дніпропетровській області шахраї через інтернет продавали неіснуючі тютюнові вироби.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Реклама