Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Шахраї проводять в мережі “прямі етери” зі зборами грошей від імені Зеленського

В Україні йде війна. Люди готові віддати останнє, аби прискорити Перемогу. І цім користуються шахраї, які задля виманювання грошей, приплітають сюди навіть Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, зловмисники вигадали нову схему, щоб видурити гроші з українців. Цього разу платформою для злочинних махінацій стала соцмережа TikTok.

Так, аферисти проводять стріми (прямі етери) з фотографією президента України Зеленського на тлі та імітацією його голосу. Фейковий президент спілкується з людьми та передає їм привіт.

Глядачі ж думають, що говорять зі справжнім Зеленським, і без зайвих сумнівів надсилають гроші на збір, який і проводить шахрай-автор стріму.

Шахраї виманюють гроші, використовуючі ім'я Президента України

Шахраї виманюють гроші, використовуючі ім’я Президента України

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки прохає українців не довіряти подібним стрімам, стежите лише за верифікованими сторінками представників влади у соцмережах і донатити лише тим, кому довіряєте.

Раніше Інформатор писав про те, що у Криворізькому районі діють шахраї, які виманюють у підприємців гроші “на армію” та про те, що Дніпропетровській області шахраї через інтернет продавали неіснуючі тютюнові вироби.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору