Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні змінилися ціни на пальне: скільки коштує літр бензину

В Україні знову змінилася вартість автомобільного пального. Станом на 19 липня піднялася вартість практично на всі види пального, за виключенням автогазу. В деяких випадках ціна вже досягла 50 гривень за літр. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, преміальний бензин А-95 в середньому по Україні вже коштує 50,19 гривень за літр. Якщо порівнювати з минулим днем, то вартість зросла на 15 копійок. Водночас бензин марки А-95 теж подорожчав. Станом на 19 липня середня вартість цього пального складає 48,02 гривні. Якщо порівнювати з минулим днем, то це більше на 12 копійок.

Станом на 19 липня в найбільших мережах вартість пального така:

Бензин А-92 зараз в середньому в Україні коштує 45,67 гривень за літр. Якщо порівнювати з 18 липня, то за добу ціна зросла на 30 копійок. Водночас на 15 копійок зросла вартість дизельного пального – тепер середня ціна за літр складає 47,04 гривні.

Варто зазначити, що автомобільний газ не змінився в ціні взагалі. Наразі він коштує в середньому 23,39 гривень за літр, як і було останнім часом. При цьому слід звернути увагу, що у різних мереж АЗС можуть трохи відрізнятися ціни.

Станом на 19 липня в найбільших мережах вартість пального така:

Ціни на пальне

Ціни на пальне

Водночас подорожчання у найближчі тижні прогнозував також експерт ринку нафти Олександр Сіренко. Він зазначив, що ціни на дизельне пальне вже сягнули свого максимуму. Проте, вважає аналітик, бензин може подорожчати ще.

“Я б дав такий акуратний прогноз. Скажімо, по дизельному пальному ми вже вперлись в ту межу, якої потрібно було досягти за нових умов оподаткування. А по бензину, думаю, що до кінця липня нас очікує ще, як мінімум, 3 гривні здорожчання на заправках. Тобто мережі перетнуть позначку 50 гривень за літр вже наступними тижнями”, – зауважив експерт. 

Раніше Інформатор писав про те, на яких заправках Кривого Рогу діють знижки та про те, що експерти розповіли, що буде з цінами на бензин в Україні.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору