Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Експерти розповіли, що буде з цінами на бензин в Україні

Від цін на пальне в Україні залежать всі інші ціни. Адже сировину треба завезти на виробництво, а готову продукцію до точок продажу. Тому більшість українців хочуть знати про те, що буду з цінами на бензин в Україні найближчим часом.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, в Україні протягом декількох тижнів дешевшає пальне. Так, за останні дні автогаз впав у ціні на 22 копійки, а бензин та дизпальне на 1 гривню.

Загалом у січні середні ціни на пальне зменшилися на 2,5 – 3,1 гривні. Протягом вихідних бензин та дизель знову подешевшали від 1 до 3 гривень за літр. За даними Консалтингової групи “А-95”, державна мережа “Укрнафта” кілька днів тому зменшила ціни на всі види пального на 1 гривню:

  • бензин А-95 здешевшав до 45,50 гривні,
  • А-95+ – до 47,50 гривні,
  • дизпальне – до 49,50 гривні.

На мережі заправок Shell ціна на бензин впала на 51 копійку – до 48,39 гривні, а на автозаправних комплексах KLO на 50 копійок – до 48,49 гривні. Водночас якщо порівняти ціни “Укрнафти” та мереж економсегмента UPG і “Авантаж”, то в останніх ціни на пальне вищі на 0,8–1 гривню.

За словами експерта, здешевлення пального відбувається через те, що українські мережі створили рекордні запаси навіть у порівнянні із довоєнними періодами, а поставки не припиняються. Також поки немає передумов для підвищення цін на пальне весною.

Чи зростуть ціни після такого стрімкого падіння? Експерти вважають, що це буде залежати від того, що буде відбуватися у світі та на ринку. Якщо світова ціна буде зростати, відповідно Україна це відчує. При цьому не відразу, а поступово. Адже залякування росії щодо дефіциту пального та зростання цін на нафтопродукти не справдилися. Вперше – з 5 грудня, і як ми бачимо ще й вдруге – з 5 лютого.

Раніше Інформатор писав про те, якими будуть ціни на продукти у 2023 році.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору