Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Шахраї з Кривого Рогу під виглядом оформлення грошової допомоги обманювали українців: зловмисників знайшли у Львові

Четверо мешканців з Кривого Рогу розробили злочинну схему та заволоділи грошима українців. Вони розсилали посилання у соцмережах під виглядом оформлення грошової допомоги. Так шахраї отримали доступ до рахунків людей та привласнили їхні гроші. Чоловіків затримала поліція та повідомила про підозру.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Національну поліцію України.

Четверо мешканців Кривого Рогу переїхали до Львова та залучили ще чотирьох товаришів для злочинної схеми. Вони розсилали посилання через соціальні мережі та месенджери під приводом оформлення грошової допомоги від Президента України, ООН, UNICEF та інших організацій. Їх сайти були дуже схожі на  офіційні.

Коли люди переходили за отриманим посиланням,  зловмисники отримували дані банківських карток громадян. З рахунків потерпілих зловмисники розраховувалися на автозаправках, а також знімали готівку.

Учасники злочинної схеми, отримали доступ до банківських рахунків близько 1500 людей. Загальна сума збитків становить 6 мільйонів гривень.

В оселях та в автівках зловмисників працівники поліції провели обшуки. Вилучено чотири десятки мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, банківські картки та SIM-картки.

Слідчі оголосили фігурантам підозри у вчинені шахрайства, створені та участі у злочинній організації. Також трьом учасникам групи оголошено підозри про втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж – ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області шахраї під виглядом ОВА виманюють у підприємців гроші ніби то на допомоги ЗСУ. Писали також, як не потрапити на гачок шахраїв, роблячи покупки онлайн та про те, як шахраї обманювали мешканців Дніпропетровської області на продажі меблів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

 

Нагору