Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Україна визнана однією з найнещасніших країн світу

Віроломний напад росії на Україну, життя у підвалах під постійними обстрілами, втрата рідних людей та усього, нажитого десятиріччями майна не могли не відобразитися на українцях. Попри силу духа та готовність захищати рідну землю вони стали почувати себе більш нещасними. У щорічному рейтингу нещасливих країн Україна опинилася на восьмому місті.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, через рівень інфляції та падіння рівня життя, на першому місці рейтингу нещасних країн світу опинилася Зімбабве. Україна ж, яка потерпає від російської агресії, зайняла восьму сходинку.

Даний рейтинг складається щорічно за економічними умовами. Його ще називають “Індекс злиднів” і складає його Стів Ханке – професор прикладної економіки Університету Джона Хопкінса. При складанні рейтингу більшою мірою враховуються економічні показники країн:

  • безробіття,
  • інфляція,
  • ставки за кредитами,
  • рівень ВВП.

За цими показниками найнещаснішими країнами світу визнані

  1. Зімбабве,
  2. Венесуела,
  3. Сирія,
  4. Ліван,
  5. Судан,
  6. Аргентина,
  7. Ємен,
  8. Україна,
  9. Куба,
  10. Туреччина,
  11. Шрі-Ланка,
  12. Гаїті,
  13. Ангола,
  14. Тонга,
  15. Гана,
  16. Південна Африка,
  17. Суринам,
  18. Боснія і Герцеговина,
  19. Іран,
  20. Руанда.

Всього у списку 157 країн. Судан посідає п’яте місце. Росія опинилася на 79 місці. Велика Британія – аж на 129 місці. А найменш нещасною країною визнано Швейцарію.

Раніше Інформатор писав про те, що снайпер ЗСУ поцілив у ворога та став другим у світовому рейтингу та про те, що Володимир Зеленський став Людиною року -2022.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору