Ці кутаби з прісного тіста без яєць смажаться на сухій сковороді, але виходять м’які, соковиті, масляні та дуже запашні, адже насичені духмяною зеленню.
Тонкі азербайджанські пиріжки кутаби готують з різними начинками, – передає Інформатор.
Інгредієнти:
Для тіста
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Олія – 2 ст. л.
- Окріп – 150 мл
- Борошно – 250 г
- Масло вершкове – за смаком
Для начинки
- Зелена цибуля, пучок – 1 шт.
- Шпинат – за смаком
- Кріп, пучок – 1 шт.
- Петрушка, пучок – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 г
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Змішайте сіль та олію, влийте окріп, всипте борошно. Розмішайте спочатку ложкою, потім вимісіть руками. Має вийти м’яке пружне та пластичне тісто. Скачайте його в кулю, накрийте плівкою та залиште на 20 хвилин.
Приготуйте начинку. Наріжте чисту зелень, беріть лише ніжні частини, грубі стебла не використовуйте. Посипте її сіллю, перемішайте. Влийте розтоплене вершкове масло, перемішайте.
Дізнайтеся, як швидко мити та сушити зелень.
З тіста скачайте 6 однакових куль та сформуйте кутаби у формі півмісяця на кшталт чебуреків. Для цього тонко розкачайте першу кульку діаметром 18-20 см. Краї злегка змочіть водою, щоб тісто краще зліплювалося.
Викладіть на половину круга столову ложку зеленої начинки, розподіліть її рівномірно по всій половині, загорніть на начинку другу половину. Попридавлюйте кутаб руками, щоб видалити повітря. Ретельно притисніть край пальцями або виделкою.
Перенесіть кутаб на розігріту суху сковороду. Смажте, перевертаючи кілька разів, до рум’яної скоринки. Готовий кутаб викладіть на блюдо та змастіть розтопленим вершковим маслом. Приготуйте у такий спосіб усі кутаби. Складіть їх стопкою та подавайте.
Раніше ми розповідали, як приготувати суфле з курячої печінки. Писали, як приготувати салат на вечерю та овочеве рагу під сиром.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок