Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З простих інгредієнтів: готуємо овочеве рагу під сиром

Овочеве рагу — це суміш тушкованих моркви, цибулі, перцю та помідорів, запечених з картоплею під сирною скоринкою. Часник і приправи допомагають підкреслити смак овочів та сиру.

Це легке овочеве рагу — ідеальна вегетаріанська їжа чи гарнір до м’яса або риби, – Інформатор.

Інгредієнти:

  • Картопля – 800 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник, зубчики – 3 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 40 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир твердий – 100 г
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

Всі овочі помийте і обсушіть. Цибулю, моркву і часник очистіть. Цибулю наріжте півкружечками, моркву натріть на грубій тертці, часник подрібніть. У перцю видаліть серцевину, а м’якоть наріжте кубиками. Помідори поріжте шматочками. Картоплю очистіть і наріжте брусочками.

Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву, перець, помідори і часник. Посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте 7-8 хвилин.

На дно форми покладіть картоплю, посоліть, зверху викладіть тушковані овочі, накрийте фольгою. Запікайте 20 хвилин при температурі 180 °C.

Потім фольгу зніміть, посипте тертим сиром і запікайте ще 10 хвилин. При подачі прикрасьте овочеве рагу зеленню.

Раніше ми розповідали, як приготувати «нічну» вівсянку. Писали, як приготувати консервоване мохіто з аґрусу на зиму та зрази з ковбасою і сиром.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору