Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

ЗСУ за тиждень просунулися вглиб противника від лінії нашої оборони: де та наскільки

На Півдні та Сході України весь минулий тиждень тривають запеклі бої. Ворог намагається повернути втрачені позиції та примусити ЗСУ перекинути туди резерви з інших напрямків. Наші війська в обороні, чинять потужний опір. Ситуація складна.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю міністра оборони України Ганну Маляр, на Сході країни ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тривають важкі бої.

Війська рф здійснюють пошук слабких місць в українській обороні, активно ведуть штурмові дії в районах населених пунктів Масютівка, Новоселівське з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

Задачі у ворога дві:

  • повернути втрачені позиції
  • примусити нас перекинути туди резерви з інших напрямків.

Наші війська в обороні, чинять потужний опір. Ситуація складна. Зараз тривають гарячі бої.

За тиждень, що минув, в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку звільнено територію 7 кв км. Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 кв км.

На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Макарівка, Старомайорське, Новодарівка, Приютне, Мала Токмачка, Новопокровка, П’ятихатки, Грозове, мали успіх.

За тиждень в результаті наступальних дій на певних ділянках є просування в глиб противника від лінії нашої оборони.

Звільнені території за тиждень збільшено на 10,9 кв км.

В цілому просування з часу наступу на півдні становить 9,25 км, звільнена площа складає 179,5 кв км.

Раніше Інформатор писав про те, що на бахмутському напрямку триває двобій за перехоплення ініціативи, та про те, що ЗСУ почали масштабний контрнаступ на декількох напрямках.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору