Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Кресівське” з’єднають з “Південним”: у ДніпрОВА розповіли план забезпечення водою криворіжців

У Кривому Розі тривають роботи по будівництву магістрального водогону. Це має забезпечити містян водою. Адже через підрив росіянами Каховської ГЕС, більша частина Кривого Рогу вже потерпає від нестачі води. Наразі спеціалісти заглиблюють Кресівське водосховище.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Сергія Лисака.

Комунальники працюють, щоб з серпня перша лінія цього проєкту пов’язана з Кресівським водосховищем запрацювала. Загалом їх буде три. На їх облаштування з обласного бюджету виділили 100 млн грн.

Вони з’єднають Кресівське із Південним. Саме від останнього зараз живиться Кривий Ріг. Але запас води там зменшується. Наповнювати допоможуть ці мережі. Щодоби на майже 200 тис тонн.

Ще понад 100 тис тонн дасть реалізація іншого проєкту. Він втілюється на базі потужностей одного з промислових підприємств. Роботи вже на фініші. Згодом почнеться промивка труб.

Отриманих обсягів має вистачити, аби місто було з централізованим водопостачанням аж до завершення будівництва магістрального водогону «Інгулець-«Південне».

Раніше Інформатор повідомляв, що в Апостолово привезли 15 тонн бутильованої води. Також ми писали про якість води в Інгульці та Саксагані.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору